Skip links

Gitaar Kopen

Gitaar kopen of toch huren?

Opzoek naar een nieuwe gitaar? of heb je een huurgitaar en wil je nu een mooie gitaar kopen? Bij ons enkel kwalitatieve gitaren, waardoor we zorgen voor jarenlang speelplezier.  We hebben een ruim assortiment gitaren in verschillende prijsklassen.  Bij ons kan je terecht voor een beginners gitaar maar ook voor de gevorderde gitarist kun je een gitaar kopen. Daarbij zijn er ook verschillende maten kindergitaren in ons assortiment.  Alle gitaren zijn door ons zelf vakkundig afgesteld voordat ze verkocht worden.  Hierdoor weet je zeker dat de bespeelbaarheid licht is en er geen gekke geluiden of rammeltjes te horen zijn tijdens het gitaar spelen.  

Een Klassieke, Akoestische of Elektrische gitaar kopen

De meeste gitaren die op voorraad zijn staan online te koop en zijn direct te bestellen. Na een bestelling wordt de gitaar zorgvuldig voor je verpakt en verzonden zodat je snel van je aankoop kan gaan genieten zo eenvoudig is het gitaar kopen!

Ben je er nog niet uit welke gitaar bij je past en welke gitaar je wilt kopen, of heb je een tijdje gehuurd kan je bij ons verschillende gitaren op afspraak komen uitproberen en genieten van de verschillende klanken. Zo kan de gekozen gitaar direct mee naar huis nemen.

Blijft de keuze moeilijk of weet je nog niet zeker of het gitaarspelen wel echt bij je past kan je natuurlijk een gitaar huren. Ook voor het kleinere budget is dit een uitstekende uitkomst om toch op een mooie gitaar te kunnen spelen inclusief alle gitaar accessoires om meteen aan de slag te kunnen.

De beste gitaren online kopen

We hebben een ruim assortiment akoestische / klassieke gitaren met nylon snaren, Western gitaren of ook wel de staalsnarige gitaar en elektrische gitaren zijn in ons aanbod te koop. Voor elke leeftijd en lichaamslengte een passende maat gitaar. 

Wij denken aan de jonge gitarist waarvoor we kindergitaren in ons aanbod te koop hebben staan. Voor elke leeftijd kun je een passende maat gitaar kopen en van goede kwaliteit om de leerweg makkelijk te maken. Gitaren met een vol geluid, ligt bespeelbaar en geen gekke bijgeluiden.

Voor de volwassen gitarist die een wat kleine hand heeft hebben wij  een señorita model in ons aanbod. Deze is net een slag kleiner waardoor je vingers met meer gemak de gitaar bespelen. De toets van de gitaar is net iets compacter.

Extra accessoires nodig voor bij het gitaarspelen?

Bij een gitaar kopen horen ook enkele extra benodigdheden. Denk daarbij aan een goede tas, capo, snaren, stemapparaat, voetenbankje of bijvoorbeeld een gitaarstandaard. Deze en meer zijn allemaal te vinden in ons assortiment.

Kiezen tussen een Klassieke gitaar of een Western gitaar?

De klassieke gitaar wordt gekenmerkt door een vlakke, brede toets en produceert warme en zachte klanken van klassiek, Spaanse en flamenco muziek, getokkeld met de vingers. Terwijl de Westerngitaar door zijn stalen snaren een  krachtig heldere rijke klank levert. Omdat de snaarspanning op dit model hoger is, heeft de Western gitaar een smallere en gebogen toets om het spelen van akkoorden te vergemakkelijken.

Gitaar kopen voor beginners.

Er zijn vele soorten gitaren met uiteenlopende prijzen te koop op de markt. Maar met welke gitaar kan je nu het beste beginnen? Het kopen van een goede beginners gitaar is belangrijk om je motivatie hoog te houden. Daarbij wordt er vaak geadviseerd om te beginnen met een nylon snarige of ook wel klassieke/akoestische gitaar te beginnen omdat bij deze de snaren net wat fijner zijn in te drukken en geeft meer gemak bij het aanleren van de technieken op de gitaar. 

Belangrijk is het speelgemak maar ook de klank. De gitaar moet afgesteld zijn waardoor de snaren op de juiste hoogte liggen zodat je niet teveel hoeft te knijpen om een toon te krijgen. De klank van de gitaar is dan ook veel beslissend voor de motivatie. De goedkoopste beginners gitaren zijn grotendeels van triplex en dat zorgt er voor dat er maar weinig geluid uit de gitaar komt. Vol motivatie ga je aan de slag maar uiteindelijk heb je geen zin meer omdat het veel werken is voor weinig resultaat. 

Belangrijk is om met een beginnersgitaar te starten met een massief bovenblad en gelamineerde zijkanten. Deze zorgen ervoor dat de klanken van de gitaar al heel rijk zijn zonder al te veel moeite te doen. En dat motiveert! 

Een gitaar kopen bij ons.

Bij Gitaarhuur.nl kun je snel en eenvoudig een gitaar kopen kijk op onze webshop, of telefonisch op 06-42146752 of stuur ons een email op ons contactformulier, dan helpen we je zo snel als we kunnen! 

Wij gebruiken cookies op Gitaarhuur.nl voor het opslaan van uw gegevens en om een betere ervaring te geven.