Skip links

Service & Onderhoud

Gitaar Afstellen

Om de bespeelbaarheid van de gitaar optimaal te houden wordt de gitaar voor verhuur volledig afgesteld. Dit houd in dat alle frets gevlakt en gevijld worden, en Kamzadel en Brug worden op de juiste hoogte gevijld. Een plastic kamzadel wordt vervangen voor bot om de overdracht van trillingen van het hout naar klankkast optimaal te houden. Het afstellen is nodig omdat na de fabricage van de gitaar het hout nog nawerkt en dus de frets net op een andere hoogte geduwd kunnen worden waardoor deze niet meer fijn speelt. Nieuwe snaren plaatsen en de gitaar even poetsen doen we er dan ook graag bij. Voordelen van het afstellen zijn: * weinig spierspanning nodig om de snaren in te drukken * makkelijk barree spelen * geen nare rammeltjes / geluiden tijdens het spelen * goed te stemmen gitaar / klinkt niet vals * bevordering van speelplezier

snaren gitaar vervangen

Snaren vervangen

Om te blijven genieten van je gitaarspel is het belangrijk om je snaren regelmatig te vervangen. Het hangt ervan hoeveel je speelt hoe vaak het nodig is om de snaren te vervangen, de regel is na ongeveer 40 speeluren de snaren te vervangen. Een snaar hoeft niet perse geknapt te zijn om aan vervanging toe te zijn. Na verloop van tijd gaat de snaar dof klinken en zijn ze steeds moeilijker goed te stemmen en ze worden donker en roestig. Wil je dus blijven genieten van de mooie klank van je gitaar dan is belangrijk om regelmatig nieuwe snaren te plaatsen. Vind je het moeilijk om de snaren van je gitaar zelf te vervangen of heb je er geen tijd voor? Bij gitaarhuur kunnen we de gitaar snel voorzien van nieuwe snaren. Er worden kwaliteitssnaren (d’addario) gebruikt voor een lange levensduur en mooie klank. Tijdens het vervangen van de snaren poetsen we gelijk de toets en fret zodat de gitaar er weer fris uitziet.

Overig Onderhoud

Zijn er problemen met je gitaar die je zelf niet opgelost krijgt? Neem dan contact met ons op zodat we kunnen overleggen hoe we je kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een stemmechaniek die vervangen moet worden. Of er is een stemknop afgebroken. Ben je gebotst met de gitaar en zit er een scheur in, dan kunnen we je wellicht ook wel helpen. Een brug of kam die niet meer goed is kunnen we ook verhelpen. Rammelt er iets tijdens het gitaar spelen? We kunnen dit verhelpen.

gitaar service en onderhoud

Wil je een Gitaar Huren?

Bekijk dan snel ons gehele aanbod voor beginners en gevorderden!

Wij gebruiken cookies op Gitaarhuur.nl voor het opslaan van uw gegevens en om een betere ervaring te geven.