Skip links

Veel gestelde vragen

Veel Gestelde vragen

De goedkoopste vorm is 7 euro per maand voor een complete gitaarset. Je huurt de gitaar dan voor een maand. Wil je een korter termijn huren, dan is per kwartaal mogelijk voor 8 euro per maand.

De gitaren zijn eindeloos te huur. Zolang je nog niet uitgespeeld bent zit er geen eindtermijn aan.

Bij de start wordt er via iDeal het eerste termijn betaald inclusief borg en eventuele verzendkosten. Daarna geef je een machtiging gegeven voor een automatische incasso voor de aangegeven termijnen

De huur stopt op het moment dat de gitaar weer bij ons terug is. Als je wilt stoppen met huren, geef dit dan via mail of het formulier

De borg is 50 euro. Zodra de gitaar weer in goede orde retour is ontvangen zal de borg terug gestort worden

Krasjes en deuken zijn normaal en kijken wij niet van op. Al gaan we er natuurlijk wel vanuit dat de gitaren met zorg worden behandeld door de klant. Uiteraard een ongeluk kan altijd gebeuren, daarbij moet worden beoordeeld of de schade hersteld kan worden, aan de hand daarvan wordt een gedeelte of gehele borg berekend.

Per jaar dat je huurt bouw je korting op die je kan gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe gitaar. De korting per jaar die je opbouwt is  25% vanuit de betaalde huur per termijn.

De gitaren die worden verhuurd worden niet verkocht. Daarvoor spaar je wel een tegoed op om een nieuwe gitaar mee aan te schaffen.

Om te starten met gitaar spelen is er natuurlijk een gitaar van kwaliteit nodig. Daarbij een stevige hoes om de gitaar mee te kunnen vervoeren. Een stemapparaat is ook altijd handig om de snaren goed te stemmen. Een muziekstandaard en gitaarstandaard zijn ook onmisbaar. Een capo wordt ook veel gebruikt en een kniesteun en voetenbankjes om goed te zitten. Al met al een aardig pakket om te starten.

De gitaar kan ten alle tijden worden geruild voor een andere gitaar. De kindermaten gitaren zijn juist bedoeld om mee te kunnen groeien met de groei van het kind. Maar ook kan het zijn dat je eens een andere gitaar wilt bespelen dan is dit uiteraard ook mogelijk. Vul hiervoor het formulier in en we nemen contact op.

Veel startende gitaristen beginnen eenvoudige met een laaggeprijsde gitaar. ‘’Eerst even kijken of het wel bevalt alvorens een investering te doen” De goedkope gitaren bevorderen helaas het plezier en de techniek niet. Het goedkope hout, triplex, zorgt ervoor dat er nauwelijks geluid uit de gitaar komt en het dus niet mooi klinkt. De bespeelbaarheid is ook moeilijk en zwaar en klinkt vaak niet goed, gekke rammels en trillingen. Dit alles zorgt er juist voor dat je snel kan zeggen dat het niet bevalt om gitaar te spelen en er weer mee stopt.

Voor kinderen ligt het voor de hand om eerst een tijdje te proberen of het wel bevalt voordat je een gitaarpakket aanschaft. Maar ook kan je de gitaren laten meegroeien met de groei van het kind. Daarbij speel je wel meteen op een goede kwaliteit gitaar wat het leerproces stimuleert en de extra attributen zorgen er voor dat je helemaal speelklaar staat. Een goede gitaarset aanschaffen met alle attributen kan al snel 500 euro kosten. De huurgitaren bieden in ieder geval de gelegenheid om voor een kleine prijs met een goede kwaliteit gitaar een start te maken het gitaar spelen te leren.

Wij gebruiken cookies op Gitaarhuur.nl voor het opslaan van uw gegevens en om een betere ervaring te geven.